Wednesday, January 5, 2011

Kawan-kawan, saye perlukan nasihat anda

Untuk pengetahuan umum kawan-kawan, saye akan berkahwin pada 14/5/2011. Tp kami masih tak decide mane nak duduk bile dh kawen nanti. Kami ade plan nk beli rumah, tp lokasi masih tidak diketahui. These are reasons why we can't decide until now :-

  1. Saya keje kt KL
  2. Cik abg keje kt Klang
  3. Saye keje di syarikat bapa saye sendiri, so agak susah utk meninggalkan company ni sbb nnti takde sape yg boleh harap tolong bapa saye nnti. *kesian beliau*
  4. Adik2 pulak masih tak boleh harap nk uruskan syarikat sbb diorg masih belajar & takde pengalaman keje. Abang2 pulak ada keje & tanggungjawab yang berbeza. So, I am  the only one who presenting my dad in this company.
  5. Cik abg saye sgt sibuk dengan kerja yg memerlukan beliau bekerja lewat malam and kdg2 on call *ceh, cm doktor plak*
  6. Nak suruh Cik Abg keje kt syarikat ni? No...no way... Tak payah la, bnyk sgt drama kt cni.
  7. Kalau saye duk luar KL, saye tak larat nak ulang alik setiap hari yang memerlukan extra duit utk minyak, tol, tenaga & masa tak termasuk lagi jalan jem bla bla bla *aku x sggup naik komuter+lrt, mmg bnyk songeh, dush!*
  8. Kalau cik abg saye duk kl plak, sian kt dia nk ulang alik KL-Klang sbb kerja dia tak tentu masa sdgkan saye keje mmg office hour je.
  9. Tp kalau saye yg ulang alik, kalau dibuatnye mase tu saye pregnant, nk termuntah sorg2 dlm kete ke, nk terberanak ker camne?
So kesimpulannye kitorg mmg tak tau nk duduk mane. Penah la jugak satu hari Cik Abg berkata "ape kate ayang duk je umah lili, nanti weekend kte jumpe la...mcm skrg ni (mksudnye mcm time berchenta2 tu la..) "
Saye pun ckp "ok gak, tp cm tak besh je duk jauh2 (eee...ngengade plak)"
Lalu Cik Abang pn berkata "ala, takpe la....nk wt cmne..masing2 ade keje dan tggungjawab masing2. Bknnye tak jumpe, jumpe gak..cume sminggu sekali. Kalau abg tak bizi, abg dtg la jumpe ayg slalu"

Cadangan tu make sense jugak sebabnye ramai kawan2 saye yg duk jauh2 ngn husband. Cthnye cm si Dayah tu. Husband keje kt JB, dia plak keje kt KL. Cth lain, Kak Yana & Abg Om. Kak Yana duk kt Sg Besar, tp Abg Om keje kt rawang. Elok je jumpe weekend and now dh ade baby Muhammad Irfan yang sgt2 kiut!

So what do u think guys? Should I make a poll? I think I should and listen what others people think about it. 


Kat mane saye patut beli/sewa rumah kalau saye dh kawen nanti?

2 Komen sikit-sikit sudah:

ururules said...

duk shah alam paling bagus kot. si bakal suami keje ape? kalau keje sampai lewat malam. so traffic jam bukan satu masalah laa kan...

kamu keje di KL belah mane? ampang? klcc? chow kit?

dan ekau pulak. lrt atau ktm adelah transport yg lebih bagus dari kereta [time hari keje lah]. pregnant kalu.. ramai org dlm kretapi leh tolong. [lgpun pregnant women slalu dpt tempat duduk]..

Noor Azura Ayu said...

keje kt Setiawangsa jer pun. Ish, tak larat pregnant2 nnti nk berebut2 naik lrt... pstu dari lrt nk kene menapak/naik taxi/bas bagai. Haish...i mmg tak tabah orgnye.

Post a Comment