Thursday, March 24, 2011

MY ENGAGEMENT HANTARAN *warning, this is pictures heavy post*

Today I'm not feeling to do office work at all. My mind was melayang memikirkan persiapan perkahwinan. Dah la malam tadi bermimpi yang kad kahwin yang aku tempah kat Bandung tersilap buat. Siap berlipat 3 bagai. Aku punya la marah sampai bangun tidur pun rasa marah-marah lagi. Haishh...mainan syaitan sungguh. Itu satu hal, pagi ni pulak tetiba teringin nak ambil pekej video pulak.. Mana nak cari last-last minute ni? Terpaksa la tanya kawan-kawan especially si Shahrin tu. Haritu tengok diorg shoot video kahwin Raja Farah cantik gak. Tapi takut harga pakej diaorang mahal sangat.

Oklah, lets forget about those wedding thingy yang membuatkan kepalaku pening berpinar-pinar. I just realized that I haven't post anything about my engagement. So today, nak share seikit tentang my hantaran to him. At first, I want a hantaran with dip flower on it. Dah siap tempah kat kedai cina tapi entah macam mana, orang kedai tu salah buat bunga and the color was too bright. Niat di hati nak sangat hantaran fresh flower, tapi out of my budget and mana la nak cari stok bunga segar kat Sungai Besar ni.

Tapi Allah maha mendengar.... Setiap kesusahan mesti ada balasan yang setimpal jika kita bersabar dan redha. *chewahhh..* One day my uncle who live in Dengkil offered me to have fresh flower hantaran for my engagement. I was like pucuk dicita ulam mendatang *eh tul ker?* I did told him that I already have dip flower for that hantaran and he was like "ala, simpan je bunga tu...bukan layu pun.." So I said "oklah, kire jadik la nih..." Hihihi.... *hati sangat gembira* Oklah, tanak bebel panjang-panjang... Mari kita cuci mata. Owh btw, my theme was pink brown polka dots..






















Ok, yang bawah ni hantaran dari pihak lelaki. Theme gold brown... I really like the tray yang dah ada kaki siap-siap. So senang tak payanh pakai dulang-dulang lagi dah... Bagus kan?


Ape la gamba closed up tak menjadi. FAIL!













Yang sebenar-benarnya I was disappointed with hasil gamba. This photo was taken by an official photographer tapi kenapa la macam tak proffesional langsung. This is "my time" but the photographer failed to deliver dengan apa yang sepatutnya. I've told him earlier that I want this kind of shot, this kind of editing but everything's mess. In fact, sampai sekarang dia  tak bagi lagi album yang dijanjikan. Cuma ada soft copy je... Nasib baik haritu baru bayar separuh... Hmmmm.... Sabar jela.

So, hope you guys enjoy watching my mini hantaran albums. The fresh flowers takde la grand macam hantaran Elyana or Siti Sarah, but I am glad at least my dream came true. Alhamdulillah....


1 Komen sikit-sikit sudah:

(^-^) iEy (^-^) said...

salam..just nak tanye..mane beli kain polka dot kaler pink tu...berkenan lah pule :)

faidzamokhtar@yahoo.com.my

Post a Comment