I'm making this delicious yet simple bread pudding yang mendapat pujian oleh keluarga sampai buat untuk 2 hari berturut-turut. So here is the recipe
10 - 12 keping roti * saya campur separuh roti gardenia white bread dan separuh roti gardenia butter scotch*
6 biji telur *the bigger the better*
1 tin susu cair
1 cawan freah cream / whipping cream
1 cawan gula
1 geggam kismis
1 sudu teh vanilla essence
Secubit garam
Instruction :
Campur gula, telur, susu, cream, vanilla essence, garam dalam mixing bowl.
Susun roti dalam loyang, susun roti selang seli roti putih dengan butter scotch. Make sure sebelum susun roti sapu butter banyak-banyak dalam loyang. And owh kalau nak sedap lagi sapu butter on each bread. kalau nak sedap lagi pakai buttercup. Kalau... Eh
Tuang bancuhan telur atas roti, biarkn selama sejam supaya roti betul-betul kembang dan abasorb all the goodness *yum*
Selepas sejam, panaskan oven to 170 degree, tabur raisin and bake for 40 minutes depend on ketebalan loyang .
So here's my bread butter pudding. Enjoy!
MICHELIN Guide Ceremony 2025 KL Penang
4 weeks ago
0 Komen sikit-sikit sudah:
Post a Comment